Trebuie sa muncim mai eficient

Randamentul este scazut.
Romanii muncesc mult, 40 de ore pe saptamană, peste media UE de 38, scrie The Guardian. Deşi poate nu va vine să credeti, mai mult decat noi muncesc grecii, 42 de ore. (sursa: Income Magazine)

Asa cum am mai spus, am terminat facultatea de drept, dar inainte de a incepe dreptul, am urmat cursuri aproximativ un an la o facultate de Management si Marketing. Un profesor foarte bine pregatit ne spunea cum ne setam anumite tinte in viata, lucram pentru a le indeplini, iar odata indeplinite, trebuie sa ne cream noi tinte pentru a avea un randament cat mai mare. In acelasi timp ne spunea ca toate studiile pana in acel moment, aratau ca, dupa 4 ore de lucru intr-o zi, randamentul scade, ajungand la aproximativ 20% la terminarea programului de 8 ore.

Sistemul de pensii nu mai este fezabil, deoarece natalitatea este in scadere. Prea putini tineri muncesc, pentru a le oferi pensiile celor in varsta.

Ziua ar fi scazut la 16 ore reale din cele 24. Rezonanţa Schumann a accelerat din 1980 de la 7,8 Hz ajungand in 2014 la 12,5 Hz. Geofizicienii contemporani considera ca Rezonanţa Shumann este adevarata bataie a inimii planetei noastre. Ei au concluzionat ca exista o relatie directa intre accelerarea ritmului acesteia si perceptia omului conform careia timpul trece mai repede.

Propuneri ale oamenilor de afaceri.
In 2014, miliardarul mexican, Carlos Slim, propune săptămâna de lucru de trei zile şi pensionare la 75 de ani. (sursa: Adevarul.ro) „Cu trei zile de lucru pe săptămână, am avea mai mult timp de relaxare; pentru calitatea vieţii“, a anunţat Slim. Pe de alta parte, miliardarul de origine britanica, Richard Branson, seful Virgin Group, le ofera angajatilor concediu nelimitat. (sursa: Hotnews.ro) “Ipoteza este ca angajatii vor face acest lucru doar cand se simt 100% confortabil ca ei si echipa lor sunt la zi cu fiecare proiect si ca absenta lor nu va afecta afacerea in niciun fel-sau cariera lor”, a explicat directorul Virgin Group.

Imi este clar ca trebuie schimbat modul in care muncim pentru a fii mai eficienti iar in acelasi timp sa ne bucuram tot mai mult de experientele din vietile noastre.

Un sistem impartit in 4 ore de munca s-ar putea dovedi mult mai eficient.
Putem munci 4 ore in slujbe necesare tuturor, dar care poate nu ne fac foarte mare placere, cum ar fi, slujbele in paza si protectie, in administratia publica, la Posta, Metrou, etc.
Alte 4 ore le putem consuma in domenii ce ne vor relaxa, in domenii creative, in acele activitati de care suntem pasionati. Slujbele creative ar putea fi: actori, pictori, am putea lucra in domeniul muzicii, jurnalism, advertising, etc.
Cand ajungem acasa, mai putem aloca de la una pana la 4 ore maxim si pentru un castig pasiv, din posibile bloguri, ebooks, vanzarea de produse DIY, upcycling, etc.

Curand vom prezenta un proiect pilot ce va cuprinde mai multe detalii.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>