Proiectul Venus

Probabil ati auzit de Proiectul Venus (The Venus Project), iar daca nu ati facut-o incercam sa il prezentam pe scurt in acest post.

Organizatia The Venus Project a fost infiintata de Jacque Fresco, un american futurist si inginer social. A lucrat ca designer industrial dar si in industria aeronautica. El scrie si tine conferinte despre punctele sale de vedere asupra oraselor sustenabile, energiei eficiente, tehnologiei cibernetice, si rolul stiintei in societate. Fresco promoveaza implementarea globala a unui sistem socio-economic, ce poate fi asemanat cu o economie bazata pe resurse.

Proiectul Venus prezintă o direcție nouă, îndrăzneață pentru umanitate, care impune nimic mai puțin decât remodelarea totală a culturii noastre. Există multe persoane azi, care sunt preocupate de problemele grave ale societății noastre moderne: şomaj, crime violente, înlocuirea omenilor de tehnologie, suprapopularea şi declinul ecosistemelor Pamântului.

Proiectul Venus doreste sa redeseneze cultura noastra, iar probleme precum razboaiele, foametea, saracia, indatoririle, si suferintele umane, nu pot fi doar ocolite, dar vor fi total inacceptabile.

chiriac.info proiectul-venus-ex

chiriac.info proiectul-venus-ex

Printre propunerile lui Jacque Fresco enumeram sisteme circulare de planificare urbana, modele de case construite din materiale usoare, procesul de construire a cladirilor si produselor sa fie automatizat folosind si roboti industriali, reforme in modalitati de transport, o plaja larga de metode de producere a energiei, etc.

Daca v-am atras atentia va invitam sa vizitati thevenusproject.com sau proiectulvenus.ro

 

 

Surse foto: TheVenusProject.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>