Proiectul Chiriac.info

proiectul chiriac.info
proiectul chiriac.info

Problema

E de ajuns sa ne uitam la posturile de stiri, sa urmarim cateva dezbateri si cu siguranta vom identifica cel putin o problema. Una din ele este lipsa solutiilor. Sunt 5 televiziuni de stiri, avand in fiecare zi zeci de invitati de la profesori universitari, ziaristi, analisti, politicieni, din cand in cand si reprezentanti ai societatii civile, prezentand zilnic certuri, insulte, diferite probleme dar cu toate acestea, nu sunt prezentate solutii.

Prezentarea pe scurt a proiectului

Proiectul Chiriac.info reprezinta un blog personal prin care dorim sa prezentam posibile solutii la diverse probleme, cu mare interes dorim sa le dezbatem, sa le imbunatatim impreuna cu cititorii nostri iar apoi sa le punem in practica.

Urmand studii juridice, am avut ocazia sa participam la un seminar practic privind fondurile europene in cadrul masterului de Drept International si Comunitar. Galagia televizata, lipsa solutiilor dar si oportunitatile intalnite in facultate, ne-au inspirat sa cream acest proiect.

Scop si obiective

Scopul proiectului este de a prezenta posibile solutii si de a readuce dezbaterea pe acestea in spatiul public.

Mod de implementare

 1. Crearea blog-ului folosind o platforma gratuita wordpress deoarece este fiabila, am mai lucrat pe aceasta platforma, stim ce functionalitati poate oferi si corespund viitoarelor noastre necesitati
 2. Folosirea unei theme de wordpress adecvata cititului deoarece proiectele vor fi, in prima faza, prezentate in scris cu poze sugestive, apoi vor urma filme de prezentare.
 3. Crearea pe blog a categoriilor “Proiecte personale”, “Proiecte din Romania” “Proiecte externe”, “Infografice” si “Ganduri personale”
 4. Prezentarea primelor proiecte
 5. Crearea paginii de facebook si promovarea acesteia
 6. Promovarea, dezbaterea si realizarea proiectelor

La inceputurile activitatii pe blog, proiectele vor fi create in 3 etape (prezentare in scris pe blog si pagina de facebook, prezentare pe wikipedia, prezentare prin video animat si voce) urmand ca in viitor etapele sa fie comasate.

Beneficii

 • Expuneri de idei sau proiecte personale, din Romania si din strainatate
 • Posibile colaborari in cadrul Chiriac.info dar si in cadrul viitoarelor implementari de proiecte
 • Extra-activitati ce aduc plus valoare in orice CV personal
 • Prezentarea de proiecte frumoase ce ne pot inspira in diferite domenii
 • Readucerea dezbaterii pe solutii la prea multe probleme

Concluzie

In final putem spune ca suntem convinsi ca este necesar un astfel de blog prin care prezentam posibile solutii la probleme diverse precum coruptia, lipsa locurilor de munca in domenii adecvate tinerilor, regionalizarea Romaniei, salarizarea precara a profesorilor sau medicilor, etc.

Cu mare interes vom prezenta, perfectiona si vom implementa proiectele impreuna cu cititorii.
Daca va place acest articol, sustineti-ne cu un like pe Chiriac.info sau pe TheInformant.ro

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>