Proiectul “Ateliere fara frontiere”

Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o asociatie romana, creata in mai 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate.  Cele 3 misiuni ale asociatiei sunt: lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului, solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala.

Ateliere fara Frontiere, prin una din activitati, colecteaza aparatura tehnica, calculatoare vechi, le verifica, le repara, apoi le trimit copiilor sau ONG-urilor ce au nevoie. Daca piese nu pot fi reparate, atunci ele sunt reciclate. De asemenea, o parte din bannerele mesh care sunt prinse pe blocuri, ajung tot in aceasta hala. Sunt taiate, cusute si transformate in sacose, mape sau protectii pentru tablete.

In Ateliere fara Frontiere, sunt vreo 20 de angajati in parcurs de insertie sociala, iar seful este Patrick Ouriaghli, un francez stabilit in Romania.

chiriac.info Ateliere-fara-frontiere

chiriac.info Ateliere-fara-frontiere

Reinserția socială la Ateliere fără Frontiere înseamnă că oamenilor aflați în dificultate li se oferă în primul rând un loc de muncă, cu salariul minim pe economie, carte de muncă și asigurări, pe perioadă determinată de doi ani, plus masă la cantină.”

Ii putem ajuta prin:
– daca suntem angajati la o firma mai mare ce are prin depozite aparatura de calcul, anuntam Ateliere fara Frontiere, iar ei vin cu o dubita pentru a le prelua spre reciclare.
– daca avem componente vechi prin casa, de preferat ar fi sa ne ducem noi la sediul lor in Bucuresti, Sos. Oltenitei, nr 105.

Surse foto: VictorKapra.ro

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>