Monetizare bloguri

In acest post voi incerca sa prezint cateva idei ce mi s-ar parea folositoare, iar in acelasi timp astept opinii si din partea blogerilor cu experienta. Poate ne vor spune si cum au inceput sa scrie online, cum s-au dezvoltat, ce probleme au intampinat, si intr-un final cum au monetizat propriile bloguri.

Chiar daca sunt la inceput de drum, din cand in cand imi imaginam ce solutii poti avea pentru a castiga din blogging. Ce alte idei creative, sau posibilitati ar putea aparea, in special pentru cei cu experienta, si foarte multi vizitatori unici pe zi. Cum s-ar putea transpune numarul de views in venituri suplimentare.

Numeroase metode pot fi gasite cu usurinta pe internet, de la afisare de bannere, google ads, pana la marketing afiliat, de la reviewuri de produse, pana la crearea de carti online sau tutoriale, de la vanzarea de servicii si consultanta pana la creare de sisteme membership.

Mai jos voi enumera cateva alte posibilitati pe care nu le-am intalnit des, sau chiar deloc.

 1. Anunturi platite din partea vizitatorilor
  Piata anunturilor este inca in crestere, dovada fiind si concurenta dintre tocmai.ro, olx.ro, okazii.ro. De se ar apela vizitatorii unui blog la un asemenea serviciu va veti intreba. Pe un site de anunturi, din cauza numeroaselor produse, este foarte posibil ca obiectul tau sa nu fie vazut. Pe cand, pe un blog de nisa de exemplu, in sidebar, ai mult mai multe sanse sa ti se vada produsele vandute.
  O lista de 10 anunturi x 5Euro pe anunt, timp de 1 saptamana, cred ca ar aduce un venit consistent pentru blogeri.
 1. Vanzare de produse DIY
  Asa cum am mai spus in posturile trecute, cred ca prin sinergie, cooperare, se atinge mai usor reusita. Creatiile DIY se intind de la simple obiecte artizanale, pana la bijuterii si articole vestimentare. O cooperare intre persoanele ce creaza obiecte DIY si blogeri cred ca ar aduce numai beneficii ambelor parti.
 1. Speaker in clasele primare
  A incercat cineva pana acum sa primeasca o sponsirizare de la firmele cu care a mai colaborat, pentru a il ajuta in a le vorbi elevilor despre activitatile, experientele unui bloger? Prin programul “Scoala Altfel” cred ca blogerii vor starni interes in fata elevilor, povestindu-le cum au inceput sa scrie, ce probleme au intampinat, cat de greu a fost pana au atins succesul, etc. Intr-un astfel de eveniment, blogerii pot aduce si materiale promotionale ale firmelor partenere, sau chiar se pot inregistra video, pentru a se mediatiza ulterior.
 1. Ambasador pentru ONG-uri
  Ati cunoscut blogeri ce sunt ambasadori ai vreo unui ONG? Printr-un contract de colaborare, blogerul poate primi o suma de bani, iar in schimb participa la evenimentele Asociatie, sau ii promoveaza proiecte si activitatile.
 1. Oferire comision pentru publicitate
  Majoritatea blogerilor ofera si spatii publicitare. Oferirea de comision persoanelor ce le aduc companii blogerilor in privinta incheierii de contracte de publicitate, sunt convins ca ar duce la o rata mult mai ridicata a parteneriatelor incheiate. Totodata, o astfel de masura, ar face si o buna parte din blogeri sa fie mai responsabili, si sa se gandeasca si la dezvoltarea unui branding personal.
 1. Donatiile
  Nu am vazut de mult timp un sistem de simple donatii. Poate blogerii cu experienta au mai multe detalii. Oare sistemul de donatii a esuat intotdeauna, din moment ce nu il vad pe nici un blog din Romania?
  Poate sistemul de plata era greoi?

Daca aveti alte idei iesite din comun privind monetizarea blogurilor, prezentati-le in comenturi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>